Blog
14
12
2017

Steeds meer meisjes boksen erop los !!

By bulldog 0

De tijd dat kickboks of thaiboks énkel in ongure clubs werd beoefend, is intussen al even voorbij. De sport blijft aan populariteit winnen én ook de allerkleinsten schrijven zich vroeger in. Het aantal meisjes (6 tot 16 jaar) dat naar de bokshandschoenen grijpt, is op één jaar met 30 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Muaythai federatie. 

Op woensdagnamiddag valt het meteen op in de club van achtvoudig wereldkampioene Daniella Somers: het wemelt er van kleine kinderen. En er zitten opvallend veel kleine meisjes tussen de leden, met roze bokshandschoenen en bijpassende outfit. “We hebben tijdens de zomer een piek aan inschrijvingen gekregen”, vertelt Somers. “We hebben voor het eerst in 25 jaar de inschrijvingen moeten stopzetten.”

30% meer meisjes
Volgens de Vlaamse Muaythai federatie is het aantal jongeren (6 tot 16 jaar) op één jaar met 25 procent gestegen. En ook het aantal meisjes piekt. In 2016 waren er 411 meisjes en dit jaar zijn er 121 bij gekomen. Somers wijt de stijging aan de winnende populariteit van de sport. “Dankzij bv’s die het als work-out ontdekt hebben, is het toegankelijker geworden en schrijven ouders hun kinderen sneller in.”

Artikel van Sander Denayer

https://nieuws.vtm.be/binnenland/steeds-meer-meisjes-boksen-erop-los

author: bulldog