BOKSTHERAPIE

Boxing Therapie

Boksen als therapie wordt steeds populairder. Ook vechtsporten in bredere zin groeien in België en de Benelux. Boksen of kickboksen als therapie klinkt voor sommigen heel logisch, maar voor andere is dit dan weer volledig onbekend. Wij willen je kennis laten maken met onze wereld. We hopen de waarde van therapeutisch boksen, training door middel van vechtsporten, aan te tonen.

Maar wat is dit nu eigenlijk?

Een belangrijk verschil tussen gym- en therapeutisch boksen is dat vechtsporten bij boksen als therapie een hulpmiddel zijn. In de gymzaal zegt de naam het al: het doel is sport. Atleten worden opgeleid om te beoefenen wat wij als een belangrijke sport beschouwen. Krachtige lichaamsbeweging heeft veel potentieel positieve bijwerkingen. Deze positieve bijwerkingen zijn bijwerkingen voor sportscholen. Bijvoorbeeld: sociaal contact, omgaan met conflicten, flexibiliteit, leren fysiek en mentaal te overleven en zelfverdediging. Mensen kunnen ook hun gevoelens uiten. In de sport kun je niet zomaar agressie of woede uiten. Maar ook verdriet, angst, opwinding. Veel emoties kunnen fysiek worden losgelaten door middel van sport. Dit kan in principe ook bij fitness, voetbal, turnen of tennis.

Verschil tussen therapie en 1op1 coaching?

Coaching en therapie zijn vergelijkbaar, maar er zijn belangrijke verschillen. Daarom is er een significant verschil tussen coaching en boksen als therapie. Coaching is ontwikkeling. Dit betekent dat training meestal het heden en de toekomst is. Simpel gezegd: wat staat je te wachten en hoe zou je het in de toekomst anders willen doen?

Therapie houdt zich ook bezig met het verleden. Therapie is de behandeling van klachten. Mensen lopen vast en hebben diepgaande vragen over hun daden en hun verleden. Therapie kan bijvoorbeeld gaan over je jeugd, onafgemaakte rouwprocessen of gezinspatronen. Omgaan met verlies brengt, net als bij verdriet, woede met zich mee als stap voordat je kunt vergeven en accepteren. Dit is een vraag waar wij regelmatig mee te maken krijgen. Boksen als therapie is meer dan erover praten en dan slaan. Als je naar de therapeutische bokstraining komt, onderzoeken we het ‘waarom achter het waarom’. Dan is er ook nog de behandeling van trauma. Daarom kunt u niet met al onze trainers contact opnemen, alleen met degenen met een sterke therapeutische achtergrond. Als uw vraag ‘omgaan met woede’ is, kan deze gebaseerd zijn op de volgende vraag: Help mij omgaan met oude pijn, zodat ik minder boos kan zijn.

Ik wil een intake sessie

Doelgericht

1 op 1

Vooruitgang

The Bulldogs Antwerpen vzw © All Rights Reserved