Champions aren’t made in the gyms. Champions are made from something they have deep inside them—a desire, a dream, a vision.

BOXING

Boksen is ongetwijfeld een van de oudste sporten ter wereld. In het begin spraken we van boksen of pankration. Men ontdekt op kunstwerken van Sumerische en Egyptische beschavingen, meer dan 3000 jaar vóór Jezus-Christus, gevechtsscènes die het bestaan ​​van het boksen sindsdien bewijzen. Deze praktijk is sindsdien duidelijk geëvolueerd. Hoewel Engels boksen de koninginnendiscipline is, zijn de uitbreidingen talrijk. Deze omvatten Frans boksen savate, thaiboksen of kickboksen.

De eerste tekenen van Engels boksen

Het concept van modern boksen verscheen rond het midden van de 19e eeuw. In die tijd werden er illegale gevechten georganiseerd door matchmakers om weddenschappen te winnen. Heel vaak was het de politie die de gevechten kwam breken.

In 1865 schreef een journalist gedreven door een passie voor boksen de regels van het Engelse boksen. Er zijn 15 regels. Ze heten: de regels van de Markies van Queensberry. Het was inderdaad dankzij de faam van de Markies dat deze regels zich over het Verenigd Koninkrijk verspreidden en uiteindelijk in 1891 van kracht werden.

Deze regels hebben de strijd minder gewelddadig gemaakt. Aan de andere kant zijn de gevechten sneller en boeiender. In de loop van de tijd verbeterde het spel en geleidelijk kreeg boksen, wat een illegaal gokken was, de status van een erkende sport. Deze discipline is zelfs een van de eerste professionele sporten van de moderne tijd geworden. Het Engelse boksen zoals we dat nu kennen, heeft de glorie van de discipline zoals Mohamed Ali gezien.

The Bulldogs Antwerpen vzw © All Rights Reserved