Muay Thai is referred to as the "Science of Eight Limbs" because it makes use of punches, kicks, elbows and knee strikes

THAI BOXING

Thai boxing of Muay Thai bestaat al meer dan duizend jaar. Waarschijnlijk begon Muay Thai als een geheel vorm te krijgen in de 12de en 13de eeuw. De Thai waren op de vlucht voor de oprukkende Mongolen en hadden behoefte aan technieken om zich beter mee te verdedigen. Andere bronnen vermelden dan weer dat Muay Thai eigenlijk is ontstaan tijdens roerige perioden van onrust tussen Thailand, Burma en Vietnam.

Een gevecht bestaat, naargelang het klassement, uit een bepaald aantal ronden afgewisseld met rustmomenten. Voorafgaande aan het gevecht vindt er nog een Wai Kru of Ram Muay plaars. Dit is een ceremonie waarin de vechter zijn respect voor de trainer betuigd.

Er wordt gevochten in een ring, net als bij boksen, volgens bepaalde regels. Op de kamp wordt toegezien door een scheidsrechter in de ring en drie daarbuiten (tevens juryleden). Winnaar is degene die aan het eind de meeste punten heeft of zijn tegenstander knock-out heeft gezet.

Je mag trappen op de toegestane zones, boksen, knie- en elleboogstoten uitdelen. Je draagt handschoenen, kruisbeschermers, tandenbeschermers en in de nieuwelingen categorie ook een helm en scheenbeschermers.

The Bulldogs Antwerpen vzw © All Rights Reserved